Värderingar och siffror vägen till framgång

Affärsstyrning Värderingar och siffror – det är grunden i den nya ledarskapsboken ”Approximately Right – aligning your numbers with your business”.

Värderingar och siffror vägen till framgång

”Det är svårt att driva ett framgångsrikt företag utan en värderingsbaserad grund och nästan omöjligt att driva ett framgångsrikt företag om inte alla förstår siffrorna”. Det säger bokens författare Håkan Winberg som själv har 30 års erfarenhet som chef i internationella företag, bland annat som finanschef på Securitas.

Boken handlar om hur man gör det här, hur man bygger ett framgångsrikt företag med hjälp av sunda värderingar, fokus på kontinuerlig utveckling, en motiverad och beslutsför organisation och enkla siffror för styrning och uppföljning.

Håkan Winberg menar att redovisningssiffror kan bidra till en roligare vardag, större arbetslust och i förlängningen större framgångar för företaget.

Utöver företagsexempel och tips tillkommer bokföringslektioner och övningar. Boken är på engelska och förlaget är Ekerlids.

Fakta

Fyra budskap i boken

Håll redovisningen enkel – ju mer komplicerat du gör det, desto mer utestänger du människor som behöver förstå siffrorna.Platt organisation – för att bli det bästa serviceföretaget ska så stor del av personalen som möjligt serva kunderna.Fokus ger utveckling – fokusera på kärnverksamheten innan ni funderar på att jobba med andra områden.Värderingar visar vägen – följ dina kärnvärden när du fattar beslut. De är den bästa vägvisaren.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.