”Ledningsgrupper äventyrar organisationers framtid”

Affärsstyrning Idén med en tajt fast ledningsgrupp är föråldrad. Dagens komplexa och dynamiska organisatoriska landskap kräver nya synsätt på ledning. Det hävdar Magnus Dalsvall och Kjell Lindström i sin nya bok ”Den nakna ledningsgruppen”.

”Ledningsgrupper äventyrar organisationers framtid”

Det här är den fjärde boken av författarparet som har en bakgrund inom HR och ledningsgruppsutveckling. De anser att ledningsgrupper borde se sig själva i spegeln, på samma sätt som den nakna kejsaren i HC Andersens berömda saga borde ha gjort. De menar att många ledningsgrupper är kvar i en otidsenlig tankemodell som stöds av många managementkonsulter.

– Ledningsgrupper äventyrar på det här sättet sina organisationers framtid. Man tappar överblick, förlorar kontrollen och blir oflexibel. I många ledningsgrupper hinner man aldrig med sin huvuduppgift, nämligen att diskutera strategi och framtidsfrågor. För verksamheten och den enskilde medarbetaren kan det på sikt leda till ökad stress och sämre arbetsmiljö, säger de.

Boken ”Den nakna ledningsgruppen” kommer ut den 9 november och ges ut av förlaget Vulkan.

Fakta

Författarnas spaningar

• Det är dags att skrota termen ”ledningsgrupp” – det handlar om rådgivnings- eller samordningsgrupper.

• Ledningsgruppen kan skapa ett grupptänkande som leder till rigiditet och självförhärligande. Skapa istället öppna nätverk i hela organisationens olika hörn.

• Ledningsgruppen vet inte längre bäst. Lyssna på verksamheten och glöm att ni kan peka med hela handen.

• I det framväxande organisationslandskapet med hyperuppkopplade kluster av småaktörer kan vi få se ledningsgrupper klädda för framtiden.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste