Därför går chefer till psykologen

Vilka är de vanligaste problemen för chefer och vad pratar de med sin psykolog om? Författarna och psykologerna Mattias Lundberg och Anders Wahlberg har samlat sina erfarenheter till 16 chefstyper och resonerar kring deras beteende.

Chefen är ensam med sina bekymmer och får inte visa sig svag, eller? Hos psykologen kan chefsmasken falla och personen bakom titeln avslöja sina känslor och problem.

– Chefers största problem när de kommer till psykologen är en hög stressnivå. Chefer får vara stressade men de får inte, i sina och andras ögon, vara rädda och de kan inte visa det annat än hos psykologen, säger författarna Mattias Lundberg och Anders Wahlberg.

Nu utkommer de med boken 16 typer av chefer och vad de säger till psykologen på Liber förlag. På ett lärorikt och humoristiskt sätt beskriver de kriser och problem som personer i ledande ställning kan hamna i, hur mönster kan brytas och hur både chefer och deras medarbetare på arbetsplatsen kan må bättre. Vilka problem har tillexempel den konflikträdde, den delegerande och den stressade chefen?

– Den största missuppfattningen om chefer är att man måste vara perfekt och helt utan fel för att vara en bra ledare. Ofta är det snarast förmågan att se sina brister och vilja åtgärda dem som gör en bra chef, säger Mattias Lundberg och Anders Wahlberg.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.