1. Misslyckas snabbt
De snabba teamen provar nya idéer och satsar på att testa idéerna snabbt i stället för att utarbeta dem färdigt. De idéer som inte fungerar avskrivs sedan snabbt.
Några tips: Inför svåra beslut, låt gruppen skriva ner vad som kan gå fel och varför. Formalisera hur ni lär av misstag så att alla delar lärdomarna. Utveckla idéer iterativt, gör snabbt en version klar och förbättra den sedan ytterligare.
2. Lär nytt
Ta till er av ny kunskap och se till att tillämpa den i verksamheten. Leta aktivt efter nya idéer. Uppmuntra halvfärdiga idéer och utveckla dem tillsammans.
Kanske kan ni ha workshops, seminarier och genomgångar efter att en arbetsuppgift är klar för att se vad ni önskar att ni haft för kunskap innan ni började. Det gör att ni kan komma snabbare framåt nästa gång.
3. Utmana varandra
Diskutera och var ärliga i er feedback. Sträva inte efter konsensus eller att följa en ledare.
För att inte försjunka i harmoni, utse en djävulens advokat som ifrågasätter det ni gör och låt uppgiften rotera i gruppen.
4. Ifrågasätt förutsättningarna
Det finns en risk i att fastna i nuläget och missa att omvärlden förändras. Strukturera upp hur ni håller koll på startupföretag och vad som händer i och utanför er bransch.
5. Fokusera på kunden
Accelererande team sätter sig in i kundernas upplevelse. Ta till exempel hjälp av säljare eller it-personal för att ta reda på hur kunden använder och ser på era produkter och tjänster. Vad vill kunderna ha? Hur använder kunderna det vi levererar och vad finns det för hinder för kunden på vägen? Om ni inte kan träffa kunderna – agera som att de var där.
Nytta av rörlighet
Att göra de här förändringarna och snabba upp teamet kräver ansträngning. Det kan smärta att rensa bort gamla vanor eller att se betydelsen av ett förändrat ledarskap. Belöningen är ni kan öka produktiviteten snabbare och när nya förändringar kommer är ni också bättre rustade att möta dem.
Källa: strategy-business.com
publicerad 7 november 2016