Flexibelt arbete lockar de bästa talangerna

Arbetsmiljö Flexibelt arbete blir allt vanligare och inte minst unga millennials uppskattar möjligheten att arbeta var som helst. I en undersökning från International Workplace Group (IWG) uppger 80 procent att flexibelt arbete kan hjälpa företaget att rekrytera och behålla de bästa talangerna.

Flexibelt arbete lockar de bästa talangerna

De senaste åren har företag som Spotify, Uber och Netflix revolutionerat sina respektive branscher. Ny teknologi har snabbt förändrat hur vi konsumerar musik, serier, film och transporter.

Näst i raden för liknande omställningar är våra arbetsplatser och vårt sätt att arbeta, där utvecklingen går mot ökad flexibilitet.

Många arbetstagare är medvetna om förändringarna, särskilt de unga millenniels som växt upp med digital teknologi. De prioriterar flexibilitet högt och för dem är det självklart att kunna arbeta var som helst.

Patrik Ölvebäck, IWG Sverige.

– De ser ingen nytta med att pendla två timmar till kontoret när de lika gärna kan jobba nära hemmet. De vill arbeta för företag där de kan uppleva fördelarna med en kreativ och kollaborativ miljö, utan att slösa bort timmar av sin dag, säger Patrik Ölvebäck, country manager för IWG Sverige.

I undersökningen IWG Flexible Working Survey, som utförts av MindMetre Research, framgår de strategiska fördelarna med flexibelt arbete:

· 89 procent tror att flexibelt arbete bidrar till att företagets verksamhet växer.

· 89 procent svarade att flexibelt arbete gör det möjligt för företagsledare att optimera kostnaderna.

· 87 procent tror att flexibelt arbete hjälper deras företag att vara konkurrenskraftiga.

· 83 procent tror att flexibelt arbete hjälper deras företag att maximera vinsten.

· 80 procent uppger att flexibelt arbete hjälper företaget att rekrytera och behålla de bästa talangerna.

I undersökningen deltog över 18 000 yrkesverksamma från en rad olika branscher i 96 länder.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.