Gå starkare ur krisen

Går det att komma ur en kris med bibehållet, eller kanske till och med stärkt förtroende hos både kunder, medarbetare och allmänhet? Den frågan får svar i en ny bok om kriskommunikation.

Gå starkare ur krisen

Tyvärr får vi inte hjälp av instinkten när vi kommunicerar i kris. Förnuftet säger till exempel att vänta med att kommunicera tills vi fått fram alla fakta. Det är helt fel väg. För varje sekund som vi inte kommunicerar växer ryktena om vad som hänt. Det rätta är att istället snabbt och ofta kommunicera vad vi vet hittills. Praktisk kriskommunikation av Jeanette Fors-Andrée visar både konkreta tips för att kommunicera effektivt i kriser, samtidigt som den visar bakomliggande principer.

Boken innehåller många kända exempel på hur kriser hanterats i både stora och små verksamheter. Såväl Banverkets bristande kommunikation som Kungens kris då ”vända blad” blev ett välanvänt begrepp tas upp i boken. Alla exempel granskas och praktiska tips varvas med scenarioövningar som organisationer själva kan använda sig av.

Boken är utgiven på TUK förlag.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste