nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Kvalitetsguide för vinnare

Söker du nya grepp för att väcka ledningens engagemang i kvalitetsfrågorna? Idag lanseras en guide för kvalitetsproffs som siktar mot nya höjder.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Folke Höglund och Torsten Olsson lanserar idag boken Vinn eller försvinn! En guide för uthållig kvalitetsutveckling. Boken vill skapa ordning när det gäller begreppsförvirringen inom ämnet samt ge inspiration för att bygga en egen ledningsmodell.

Bokens kapitel kan läsas fristående från varandra med undantag av två kapitel som berör konsten att bygga en ledningsmodell. Bäst utbyte får läsarna av att använda den som ett diskussionsunderlag för det område som för tillfället är på agendan. Författarna avråder till och med läsarna från att sträckläsa boken.

– Vi tänker oss att kvalitetsprofessionella behöver en guide hur de får med sig sin ledningsgruppen. Kanske via workshops per kapitel eller en kombination av utvalda kapitel, säger Folke Höglund.

Boken är en uppföljare av “Mot högre höjder – Inspiration till kvalitet i världsklass” som gavs ut 2006 på SIS Förlag. Målgruppen är bland annat beslutsfattare, styrelser, ledningsgrupper och kvalitetsprofessionella såväl i det privata näringslivet som i den offentliga sektorn.

För att öka utbytet av boken har författarna startat en diskussionsgrupp  om boken i Linkedingruppen Böcker om management, ”Vinn eller försvinn! En guide för uthållig kvalitetsutveckling”.

Etiketter:

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Småprat skapar förtroende

Expertens 7 råd om förändringsledning

Globalisering, digitalisering, ökad konkurrens. Dagens ledare har att manövrera i ett landskap som präglas av ständiga förändringar.
– Nu har det blivit ännu viktigare med ett personligt ledarskap som präglas av förtroende och tydlighet, säger Gunnar Ekman, ekonomie doktor och före detta polis som numera utbildar och föreläser om ledarskap och förändringsarbete.

Hitta rätt tajming för problemlösning

Recension

I denna underhållande och väl underbyggda bok ger Daniel Pink råd om bättre tajming i allt från studier och arbete till träning och relationer. Kapitlen avslutas med tips som underlättar att omsätta insikterna i handling.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.