Lucka 11: Engagerad och modig ledning

Kvalitetskalendern Varje dag fram till jul kan du ta del av vår kvalitetskalender. Det här är projektledaren Ulrika Edholms bästa kvalitetsråd.

Lucka 11: Engagerad och modig ledning
Foto: Adobe Stock/ Raphaelle Sisask

Utan stark ledare utlöser potentialen hos medarbetarna. För att de ska våga, måste ledarn våga ännu mer. Här kommer därför ett råd till alla ledningar där ute!

Foto: Sis

Engagerad ledning som vågar prova nya idéer. Ledningen bör vara aktiv i kontinuerlig utvärdering för att skapa en stark förbättringskultur. I detta bör medarbetarna uppmuntras att prova nya idéer och inte vara rädda för misstag. En kreativ atmosfär, där innovation trivs, främjar effektivitet och kundtillfredsställelse. Att systematiskt involvera och stödja medarbetare i att identifiera och implementera förbättringar är en gemensam resa.Denna kultur av lärande och tillväxt är väldigt viktig för att anpassa sig till förändringar och hitta hållbara lösningar för framtiden.

Ulrika Edholm, projektledare på Sis

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.