Seminarierna du inte får missa i Almedalen

Event Årets Almedalsvecka är hålls som vanligt den första veckan i juli. Men året event sker helt digitalt. Det betyder att hundratals seminarier nu blir tillgängliga oavsett var man befinner sig i Sverige. Även om utbudet är långt ifrån en normal Almedalsvecka så finns det en del att ta del av om man är intresserad av kvalitet och ledarskap.

Seminarierna du inte får missa i Almedalen
Bild från Almedalen, Visby, innan pandemin. I år är eventet helt digital. Foto Region Gotland Peter Häggbom Norrby.

Årets Almedalsvecka har krympt från sju till fyra dagar och inleds på söndag 3 juli. Det i vanliga fall digra utbudet på uppemot 20 000 seminarier blir i år cirka 700 digitalt sända seminarier. De allra flesta handlar om hållbarhet men även välfärdsfrågor och demokrati är populära.

Peter Cronemyr.
Peter Cronemyr.

Linköpings Universitet gör ett seminarium tillsammans med Propia som handlar om datadrivet förbättringsarbete där bland annat Peter Cronemyr, Biträdande professor, Linköpings universitet medverkar. Seminariet visas tisdagen den 6 juli klockan 13:00.

Institutet för samhällsutveckling, SIQ, kommer att sända fyra seminarier. Det första, Vägen till hållbar framgång handlar om kunden, gör de tillsammans med Svenskt Kvalitetsindex, SKI och visas tisdag den 6 juli kl 9:00.

Välmående på jobbet

Hur mår vi på jobbet efter pandemin? Arrangeras SIQ också tillsammans med SKI och handlar om välmående och arbetssituation i coronans spår. Tiden är den 6 juli kl 09:40.

SKI kör vidare med ett seminarium som handlar om vad som skapar nöjda kunder under rubriken: Nära, enkelt och hållbart skapar nöjda kunder. Tid den tisdag den 6 juli kl 10:10.

SIQ sänder även ett seminarium som handlar om engagerade och motiverade medarbetare.

Även den genomförs på tisdag förmiddag den 6 juli.

Vården drar nytta

Ulf Hammarström, generaldirektör Swedac.
Ulf Hammarström, generaldirektör Swedac.

Swedac, Styrelsen för ackreditering och teknisk kontroll, genomför två seminarier. Det ena: Säkra kommunal vård och omsorg – med verktyg ni redan använder, handlar om hur även vården kan dra nytta och effektivisera och kvalitetssäkra med certifiering. Det andra seminariet belyser den förändring av marknadskontroll som just nu genomförs inom EU.

Det finns en hel del seminarier som belyser ledarskap. Kantar Sifo håller ett seminarium om det hybrida arbetslivet. Hur skapar man en känsla av närhet och tillhörighet på distans? Seminariet sänds måndag eftermiddag.

Fackförbundet Ledarna hållet ett seminarium om ålderism och om det utestänger chefstalanger. Lyssna även på Handelshögskolans seminarium om framtidens kontor och mental hälsa.

Innovation och drömmar

Ett 90-tal seminarier behandlar ämnet innovation på längden och tvären där Södertälje Science Park (KTH) är en av arrangörerna liksom Propia.

Men vill man gå helt utanför ramarna finns allt från drömmarnas betydelse för samhället till Riksdagsförvaltningens seminarium om regeringsbildning i ett nytt politiskt landskap.

Alla seminarier sänds via Almedalens egen webbplats och där finns också hela programutbudet.

 

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.