Sveriges 10 mest attraktiva arbetsgivare

Arbetsgivarvarumärke Hygien- och hälsobolaget Essity har utsetts till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2019 i en stor undersökning inom employer branding. Toppskiktet i rankningen domineras av flera välkända bolag inom bland annat industri och media.

Sveriges 10 mest attraktiva arbetsgivare

Utmärkelsen delas årligen ut av bemanning- och rekryteringsföretaget Randstad som undersöker vad människor tycker är viktigast vid valet av arbetsgivare. Undersökningen – Randstad Employer Brand Research – är världens mest omfattande – totalt djupintervjuas över 200 000 personer i 32 länder, varav drygt 6 200 personer i Sverige.

Högst upp på årets svenska lista placerade sig hygien- och hälsobolaget Essity, följt av Volvo Cars och Siemens.

– Vi är stolta över vår företagskultur som kännetecknas av teamwork samt entusiastiska och engagerade medarbetare. Resultatet av undersökningen visar att detta även syns utåt och att värdegrundande företag är attraktiva som arbetsgivare, säger Åsa Gidsäter Roos, Nordisk och Baltisk HR-chef på Essity i en kommentar.

Nytt varumärke

Essity är ett relativt nytt bolagsnamn och varumärke som skapades 2017 när SCA delades upp i ett skogsbolag respektive ett hygien- och hälsobolag. Under mindre än ett år togs ett nytt globalt namn och varumärke fram som skulle fungera i 150 länder. Med bolagets innersta kärnvärden som grund byggde man upp ett nytt starkt varumärke och en stark företagskultur.

– Essity är en eftertraktad arbetsgivare med en stark värdegrund som attraherar rätt medarbetare. De har arbetat aktivt med sitt employer brand och lyckats skapa en företagskultur som engagerar och motiverar, något som onekligen gett goda resultat. Att inta förstaplatsen är otroligt imponerande med dagens hårda konkurrens, säger Johan Lagercrantz, vd på Randstad.

Läs även: Volvo i topp bland drömarbetsgivare.

Om ett företag har blivit utsett till Sveriges mest attraktiva arbetsgivare tre gånger under en femårsperiod hamnar det i Randstads Hall of Fame. Det innebär samtidigt att bolaget är utom tävlan de nästföljande tre åren. Ikea som vunnit utmärkelsen 2014 – 2016 har därför placerats i Hall of Fame och är utom tävlan fram tills nästa år.

Sveriges mest attraktiva arbetsgivare 2019.

  1. Essity
  2. Volvo Car Group
  3. Siemens
  4. Sveriges Radio
  5. Volvo Group
  6. Sveriges Television
  7. SKF
  8. ICA
  9. Haldex
  10. Epiroc

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.