Swish i topp bland starka varumärken

Kundnöjdhet Swish, KIA och Sonos hamnar i topp bland företag och varumärken som är bra på att skapa ambassadörer. Detta enligt data från undersökningsföretaget YouGov.

Swish i topp bland starka varumärken

Rankingen gäller företag vars kunder är nöjda och rekommenderar dem och deras varumärke till vänner och bekanta. På den nya listan med de starkaste varumärkena tar sig två nya namn in på Topp 10; Anamma, som producerar veganska produkter, samt Nordic Choice Hotels.

Läs även: Små detaljer laddar premiumvarumärket

Även Västerbottenost och Netflix är nya bland de tio mest rekommenderade varumärkena. Västerbottenost har dock en historiskt stark position. Netflix toppar listan för varumärken bland unga.

Bixia ökar mest

Elbolaget Bixia har varumärket med den största positiva förändringen. Det är främst kunder i södra mellersta Sverige över 60 år som rekommenderar bolaget. Skandia har ökat kundnöjdheten under 2019 och kommer tvåa efter Bixia. SEAT har haft ett bra år och har lyckats skaffa fler ambassadörer.

Läs även: Ikea ett starkt varumärke lokalt och globalt

I Sverige mäts cirka 300 varumärken dagligen av YouGov. Varje dag genomförs 160 intervjuer. Rankingen gäller november 2018–oktober 2019.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.