nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

Ett agilt arbetssätt gör Gripen till ett av världens mest kostnadseffektiva stridsflygplan.
Utkom 5 februari 2019

Nr 1 2019

Saab i Linköping är omtalade för sitt teamarbete och sitt informella ledarskap. Nu jobbar de enligt en egen utvecklad agil metod som är både unik och svårkopierad. Resultatet: utvecklingen av Gripen E, ett komplext stridsflygplan, till lägre kostnad än konkurrenter.

TEMA Kvalitetskultur, vad är det? Och hur skapar man en sådan? Forskare har nu definierat 13 par beteenden som stödjer en kvalitetskultur.  Möt Skandia Elevator, ett hundraårigt företag på Varaslätten som lagt ned många timmar på att skapa sin framgångsrika förbättringskultur.

>>Gunnar Ekman sadlade om från polis till ledarskapsexpert efter dramatisk händelse. Han menar att småpratet är en av de viktigaste nycklarna en ledare har för att bygga förtroende.

>>Sju steg till ett bättre självledarskap. Med självkännedom, fokus och självbelöning kan du ta kommandot över ditt jobb och ditt liv.

>>Verktygslådan: rensa bland mätetalen och ta fram mål som skapar engagemang. Det är SJ:s tips för att skapa effektiva mål.

>>Med ett bra digitalt kundmöte behöver ni inte fjärma er från era kunder. Patrik Blomberg, digital strateg, tipsar om hur man gör.

Prenumerera 

Köp digitalt lösnummer

Senaste nyheterna

  • Annonskod Huvudspalten 4