Fem skolor vidare i utmärkelsen Bättre Skola

Kvalitet Nu är det klart vilka skolor som är nominerade till kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2014. Fem skolor har gått vidare.

Fem skolor har nominerats till Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2014. Två av skolorna, Lucksta förskolor i Matfors och Nyköpings strand Utbildningscentrum i Nyköping, var även nominerade förra året, och fick då ta emot Erkännandet Bättre Skola 2013 tillsammans med Heldagsskolan Rullen i Solna.

Det är i år nionde året i rad som utmärkelsen delas ut. Utmärkelsen riktar sig till alla verksamheter inom skolväsendet och utgår från de regler om systematiskt kvalitetsarbete som återfinns i skollagen.

– Att uppmärksamma goda exempel på hur det systematiska kvalitetsarbetet bidragit till framgång inom skolan tycker vi är föredömligt och inspirerande, säger Jerry Karlsson vd för SIQ. Via denna utmärkelse lyfts goda förebilder inom skolan fram som har arbetat strukturerat och långsiktigt med sitt kvalitetsarbete.

Det är Utbildningsdepartementet som har gett SIQ och Skolverket i uppdrag att dela ut priset. Den 20 januari offentliggörs vinnaren.

De nominerade är:

  • Christinaskolan, Lidingö
  • Condorens Förskolor, Nacka
  • Heliås Lärcentrum, Sundsvall
  • Lucksta Förskolor, Matfors
  • Nyköpingstrand Utbildningscentrum, Nyköping

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.