Hallå där Kalle Anrell, ny chefredaktör för Kvalitetsmagasinet

Karriär Anders Pauser slutar som chefredaktör för Kvalitetsmagasinet efter att ha lett tidningen under våren som en interim-lösning. Den permanenta lösningen fanns nära.
– Det kommer att bli mer av Kvalitetsmagasinet överallt, säger nya chefredaktören Kalle Anrell efter en vecka på uppdraget.

Hallå där Kalle Anrell, ny chefredaktör för Kvalitetsmagasinet
Kalle Anrell är ny chefredaktör för Kvalitetsmagasinet.

Det är från Kvalitetsmagasinets systertidning Telekom idag som Kalle Anrell ansluter som ny chefredaktör, samtidigt som han fortsätter i rollen som förlagsredaktör för Pauser Media.

Grattis till tjänsten som ny chefredaktör för Kvalitetsmagasinet. Hur känns det?

– Det känns fantastiskt bra. Jag har jobbat sida vid sida med redaktionen för Kvalitetsmagasinet som ansvarig för alla redaktioner på förlaget. Jag har länge tyckt att det där är ju vår mest spännande produkt med oändliga möjligheter att göra vass journalistik om hur man förbättrar verksamheter och processer. Det känns härligt att kunna byta ut där mot här och kunna säga att vi ska göra enormt mycket bra kvalitativ journalistik om kvalitetsarbete.

Berätta, vem är du?

– Jag har jobbat här på Pauser Media i snart sex år som chefredaktör för tidningen Telekom idag och sedan i höstas även som förlagsredaktör där jag ansvarar för alla redaktioner här på förlaget. Innan jag kom hit så var jag redaktionschef och chefredaktör för Ny Teknik i nästan fem år. Jag är utbildad journalist i botten med ett stort intresse för samhällsfrågor och så klart även digitalisering.

När du inte jobbar, vem är du då?

– När jag inte jobbar så är jag mycket med min fru och våra tre barn. Nu när det snart är sommar så ser jag fram emot att vara i Roslagen, Värmland och hemma i Stockholm. Dessutom har vi bokat en resa ner i Europa med nattåg och hyrt elbil, vilket ska bli väldigt spännande att prova på. Ett nytt sätt att resa för oss i en tid som behöver mer hållbarhet.

Du tar över en redaktion som blivit större den senaste tiden. Vad vill du åstadkomma med den?

– Rent formellt tillträdde jag för en vecka sedan även om jag jobbat vid mitt skrivbord i snart sex år. När man tar över en befintlig organisation, i det här fallet två väldigt drivna och engagerade reportrar och två frilansare som vi samarbetar med, så tycker jag att det är viktigt att först lyssna på de i verksamheten. De har jättemånga idéer som vi ska samla ihop. Men jag står för att vi ska komma närmare våra läsare och skriva om de frågor som berör och engagerar samt mer om deras vardag för att utveckla verksamheterna, säger han och fortsätter:

– Jag känner väl till Kvalitetsmagasinets olika produkter och har varit med i utvecklingen av Kvalitetsvård under våren där vi på ett mycket tydligare sätt nu kan paketera de viktigaste frågorna som rör just primär- och specialistvårdens kvalitetsarbete. På samma sätt kommer vi att fortsätta tillsammans på redaktionen att vässa våra olika delar som papperstidningen, artiklar och tjänster på sajten samt våra konferenser. Det kommer bli mer av Kvalitetsmagasinet överallt.

Slutligen, varför ska man fortsätta läsa Kvalitetsmagasinet?

– För att vi är de som bäst bevakar en otroligt viktig del av arbetslivet. Det är våra läsare som ser till att verksamheterna utvecklas i rätt riktning.

Efter att ha lett Kvalitetsmagasinet under våren kommer Anders Pauser nu fullt ut att fokusera på vd-rollen för det snabbt växande förlaget Pauser Media.

– Det har varit väldigt roligt att leda tidningen, men vd-rollen kräver tid och fokus och detsamma gäller för rollen som chefredaktör. Att få mig och Kalle i de rollerna är en väldigt bra lösning både för förlaget och för tidningen Kvalitetsmagasinet, säger Anders Pauser.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.