Här är de nominerade till Sveriges kvalitetskommun 2023

Vartannat år delar Sveriges Kommuner och Regioner, Kvalitetsmässan, Saco och Hemsö ut utmärkelsen Sveriges kvalitetskommun. Nu har fyra kommuner nominerats för 2023.

Här är de nominerade till Sveriges kvalitetskommun 2023
Foto: Adobestock

Utmärkelsen tilldelas den kommun som har lyckats bäst med att utveckla och förbättra demokrati, verksamheter, arbetsmiljö och samhällsbyggande. Arvika, Höganäs, Karlskoga och Ulricehamn är de fyra nominerade för årets utmärkelse, och de kommer nu bli föremål för fortsatta granskningar som inriktas på resultat, ekonomi och arbetsgivarroll. Vilken kommun som slutligen står som vinnare bestäms av en jury.

Någonting är fel

Du är inloggad som prenumerant hos förlaget Pauser Media, men nånting är fel. På din profilsida ser du vilka av våra produkter som du har tillgång till. Skulle uppgifterna inte stämma på din profilsida – vänligen kontakta vår kundtjänst.
Kvalitetsmagasinet premium

Läs vidare – starta din prenumeration

  • Tillgång till vår digitala Premium-tjänst om bättre verksamhetsutveckling.
  • Sex papperstidningar om året med tydligt fokus på kvalitetsarbete i Sverige.
  • Kontinuerligt nya aktuella erbjudanden av mervärden.
Redan prenumerant?
Henrik Edman, direktör Kvalitetsmässan.
Henrik Edman, direktör Kvalitetsmässan.

Det är 20 år sedan utmärkelsen Sveriges Kvalitetskommun inrättades. Botkyrka blev den första vinnaren 2003 och den senaste vinnaren är Nacka 2021.

Fakta

Kvalitetsmässan

Kvalitetsmässans syfte är att stimulera utvecklingen av Sveriges offentliga verksamheter och det svenska samhället i riktning mot ökad kvalitet och effektivitet.
Genom att uppmärksamma förebilder och goda exempel, presentera väl arrangerade seminarier, intressanta talare och aktuella ämnesområden, ska Kvalitetsmässan vara den viktigaste mötesplatsen för alla som arbetar inom offentligt finansierade verksamheter.
Kvalitetsmässan äger rum den 21–23 november 2023 på Svenska Mässan.

Henrik Edman är direktör för Kvalitetsmässan som är en av initiativtagarna till utmärkelsen.

– Den stora delen av granskningen återstår – men det man kan säga är ju att det är fyra väl fungerande kommuner som har sina processer på plats. Nu ska bland annat en finansiell analys och en resultatanalys göras. En del kommuner är ju väldigt bra på att sätta processer, men det är inte alltid man ser tydliga effekter på de implementerade processerna, säger han, och tillägger:

– En rolig grej med årets nominerade är att det utgörs av en blandning av små och stora kommuner och att de är utspridda över landet.

Utmärkelsen delas ut under Kvalitetsmässans invigningsgala den 21 november på Svenska Mässan.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.