Hon ska driva Lean framåt

Lean I samband med Lean Healthcare-konferensen i mars beslutades det att Johanna Strömgren tar över som ny ordförande i Lean Forum.
– Det blev lite hastigt men det är roligt att få förtroende för en helt ny roll, säger hon.

Hon ska driva Lean framåt

Johanna Strömgren driver KTH Leancentrum och har suttit i styrelsen i Lean Forum i snart fem år. Efter att Lena Lundh avgick som ordförande för den ideella föreningen tar Strömgren över rollen som Lean Forums överhuvud. Med sina tidigare erfarenheter tror hon att hon kan bidra med mycket positivt.

– Jag har jobbat med Lean och verksamhetsutveckling i 15 år, varav 10 år praktiskt inom industrin, och har en väldigt bred bakgrund. I min roll på KTH arbetar jag med både näringsliv och offentlig sektor och är van vid att jobba med många olika aktiviteter samtidigt. Det tror jag är en fördel, säger Johanna Strömgren.

Den ökade arbetsbördan som ordföranderollen ger är något Johanna Strömgren ser som en positiv utmaning. Hennes mål är att försöka leda arbetet närmare medlemmarna för att identifiera deras intressen och behov av framtida aktiviteter. Just framtiden för Lean är något hon är optimistisk till.

– Lean utvecklas i rätt riktning. Jag ser fler verksamheter som har förstått att de behöver jobba med verksamhetsutveckling utifrån helhets- och systemtänket. Tidigare är det många som haft mycket mer verktygsfokus.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.