Lär känna din hjärna

Kreativitet Kroppen och hjärnan hänger ihop. Våra sociala relationer har betydelse för välmående och prestation, både privat och på jobbet. Varför och hur, får läsaren av denna bok insikt i.

Lär känna din hjärna

Breda leenden hänger ihop med välmående, lyckligt äktenskap och högre utbildning. Det visar forskning. Faktiskt är det så att vår hjärna är kopplad till att tänka i sociala konstruktioner.

På ett intresseväckande sätt sveper Katarina Gospic över mängder av olika fenomen såsom ansiktsuttryck, ögonens blick och kroppshållning. Dessa förklaras med detaljerade exempel både utifrån hur andra tolkar oss och hur vår hjärna fungerar.

Kroppen och hjärnan fungerar som en symfoniorkester – allt hänger samman. Exempelvis om vi försätter oss i en avslappnad stämning kan vi kicka igång kroppens egna anti-inflammatoriska apotek. Och just inflammation står bakom de flesta sjukdomar. På samma sätt fungerar vi med vår omgivning.

När vi är kära sänks blodtrycket och inflammation i kroppen dämpas. Just kopplingen mellan kärlek och hjärnfunktion tas upp från olika perspektiv. För att ett förhållande ska bli långvarigt gäller det att uppleva stor belöning i närvaro av sin partner, förklarar författaren på ett vetenskapligt sätt.

”Flow – viktigt för dig som ledare”. Läs mer på nästa sida.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.