Utvecklingsländer lär av svensk kvalitetskontroll

Internationellt Sverige har högt anseende internationellt inom kvalitetskontroll. Myndigheten för ackreditering och teknisk kontroll, Swedac, bildar nu Swedac Academy för att tydliggöra sitt servicekoncept med utbildningar för utvecklingsländer.

Utvecklingsländer lär av svensk kvalitetskontroll
Pressbild

Swedac har sedan 1999 utbildat fler än 1 850 personer från 90 länder inom ackreditering och kvalitet. Nu tydliggörs erbjudandet genom Swedac Academy som samlar alla utbildningar under samma tak. Ett av myndighetens uppdrag är att delta i utvecklingsarbete för att bland annat stödja utvecklingsländer att nå upp till WTO:s avtal och ta bort tekniska handlingshinder.

Kvalitetssäkra rättvis frihandel

Sverige har ett högt anseende internationellt och en hög trovärdighet inom frågor som jämställdhet och antikorruption.

– Målet med utbildningarna är att stärka den svenska och den internationella infrastrukturen, allt för att underlätta och kvalitetssäkra rättvis frihandel i ett hållbart samhälle. Swedac har genom tidigare utbildningar bidragit till eliminering av tekniska handelshinder och för livsmedelssäkerhet tillsammans med andra svenska myndigheter och experter, ett arbete vi vill fortsätta med, säger Merih Malmqvist Nilsson, chef för Internationella sekretariatet vid Swedac.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.