nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Handbok för ivriga chefer

Som ny chef vill man gärna presentera sina visioner och idéer för att få fart på verksamheten. Men akta dig så att du inte slänger ut barnet med badvattnet.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

I boken Från tomgång till framgång presenterar författarna Stefan Arbratt och Jan Marklund lösningsfokuserade verktyg och smarta råd för att vända en verksamhet där utvecklingen stannat av, där det i bästa fall fungerar någorlunda men där glöden falnat.

Lösningen handlar inte om att brassa på med dina egna visioner och idéer – resultatet kan då bli missnöje och nya problem. Istället handlar det om att sakta ned, lyssna, spana och ställa utvecklande frågor. 

Antiflugan, 5-minutaren och Skalan är några av de lösningsfokuserade verktyg som presenteras i boken som också bjuder på intervjuer med chefer och ledarutvecklare som delar med sig av sin syn på ett lösningsfokuserat arbetssätt. 

Komlitt är förlaget.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Står kvalitetsrollen inför ett paradigmskifte?

18:e upplagan av Kvalitetsmagasinet Live

Hallå där Catharina Byström, chefredaktör för Kvalitetsmagasinet. Du kommer moderera Kvalitetsmagasinet Live 29–30 november 2018 där temat är professionellt kvalitetsarbete i praktiken där konferensen kommer sätta utvecklingen inom kvalitetsområdet under lupp. Står kvalitetsrollen inför ett paradigmskifte?

  • Annonskod Huvudspalten 4

Plugga tyska om du vill lyckas i Tyskland

Planerar ni att göra affärer med Tyskland? Se då till att bygga på språkkunskaperna i tyska. Bristen på kunskap om tysk affärskultur och tyska språket är det största hindret mot att svenska företag lyckas på tyska marknaden, visar Tysk-Svenska Handelskammarens enkätundersökningar. Tillsammans med Tyska ambassaden drar nu handelskammaren igång satsningen ”Deutsch – Ditt val!” för att uppmuntra fler skolelever att plugga tyska.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.