nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Handbok för ivriga chefer

Som ny chef vill man gärna presentera sina visioner och idéer för att få fart på verksamheten. Men akta dig så att du inte slänger ut barnet med badvattnet.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

I boken Från tomgång till framgång presenterar författarna Stefan Arbratt och Jan Marklund lösningsfokuserade verktyg och smarta råd för att vända en verksamhet där utvecklingen stannat av, där det i bästa fall fungerar någorlunda men där glöden falnat.

Lösningen handlar inte om att brassa på med dina egna visioner och idéer – resultatet kan då bli missnöje och nya problem. Istället handlar det om att sakta ned, lyssna, spana och ställa utvecklande frågor. 

Antiflugan, 5-minutaren och Skalan är några av de lösningsfokuserade verktyg som presenteras i boken som också bjuder på intervjuer med chefer och ledarutvecklare som delar med sig av sin syn på ett lösningsfokuserat arbetssätt. 

Komlitt är förlaget.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Gymnasium i Halmstad fick Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2017

LBS Kreativa Gymnasiet Halmstad tilldelades idag Kvalitetsutmärkelsen Bättre Skola 2017. Dessutom delades ett Erkännanden för Framgångsrik Verksamhetsutveckling ut till Berga förskola i Eskilstuna och Hudikskolan i Hudiksvall fick också ett erkännande. Utdelningen skedde på Rikskonferensen Bättre Skola i Eskilstuna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Skanska först i Norden med hälsocertifierat kontor

Som första aktör i Norden har Skanska tagit emot en precertifiering enligt WELL. Den gäller för kontorsfastigheten Epic på Universitetsholmen i Malmö. Certifieringen innebär ett helhetstänk kring hur människor påverkas av den byggda miljön de befinner sig i.

SIQ nu ensam ägare av Svenskt Kvalitetsindex

SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling är från årsskiftet ensam ägare till marknadsanalysföretaget EPSI Rating Group som i Sverige är etablerat under varumärket Svenskt Kvalitetsindex, SKI. SiQ stärker därmed sin förmåga att mäta effekter av kvalitetsarbetet i både offentlig och privat verksamhet.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.