Bli en proffsig arbetsintervjuare

Det kostar mycket att anställa en ny medarbetare, dessutom kan det vara svårt att hitta rätt person för jobbet. Åsa-Mia Fellinger har tips som kan hjälpa dig till en bra rekrytering.

Anställningsintervjun är den viktigaste beståndsdelen i en rekryteringsprocess. Därför är det viktigt att den är professionellt genomförd. Men många arbetsgivare saknar en tydlig intervjustrategi, ställer slarviga frågor och låter subjektiva intryck avgöra. För att råda bot på detta och ge konkreta tips för ett bra samtal lanserar Liber boken Den professionella arbetsintervjun, skriven av konsulten Åsa-Mia Fellinger.

– Det viktigaste inför en anställningsintervju är att ta fram en kravprofil, lyfta fram vilka förmågor som krävs och försöka föreställa sig detta så konkret som möjligt. Det vanligaste felet är att man överskattar sin egen förmåga att bedöma en person, och går för mycket på sin egen känsla. Känslor kan vara viktiga, men de säger ofta mer om en själv än om intervjupersonen, säger författaren.

I boken delar hon med sig av en konkret guide för rekrytering och varvar forskning med tips. Boken riktar sig till alla som jobbar med urval och rekrytering och som vill undvika att falla i den subjektiva, oprofessionella samtalsfällan.

Den professionella arbetsintervjun av Åsa-Mia Fellinger utkommer på Liber förlag.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.