Förändringsledningsdagen – nu i full gång

Förändringsledning Inte på generationer har väl förändringens vindar blåst så kraftigt som nu. Men vad krävs av ledarskapet för att kunna navigera i det nya landskapet? Hur skapar man en hållbar förändringskultur i organisationen? Förändringsledningsdagen är nu i full gång och ger deltagarna handfast stöd för att stärka sin förändringsförmåga.

Förändringsledningsdagen – nu i full gång
Adam Eisen, FranklinCovey, tillsammans med Yasemin Bayramoglu, Kvalitetsmagasinet och Britt-Marie Olsson, SJ.

Förändringsledningsdagen är först ut bland årets digitala event och arrangeras av Kvalitetsmagasinet och VD-tidningen. Och sällan har väl behovet av vägledning kring förändrings- och förbättringsarbete varit större än nu.

Inte minst flera stora omvärldshändelser som pandemin och kriget i Ukraina har kastat om spelplanen och skärpt kraven på ständiga förändringar.

Men hur lyckas man med förändringsledning när man inte riktigt vet vad som väntar runt hörnet?

På Förändringsledningsdagen får deltagarna lyssna till och interagera med några av landets ledande teoretiker och praktiker som belyser förändringsledning ur olika perspektiv. Vad krävs av ledarskapet? Hur skapar man en hållbar förändringskultur? Vilka metoder kan användas för att nå målen? Hur skapa motivation?

Under förmiddagen delade flera talare med sig av sina erfarenheter och svarade på frågor från deltagarna via chatten.

Först ut var Adam Eisen, senior partner och ansvarig för strategiexekvering på FranklinCovey.

– Den stora utmaningen ligger inte i att utveckla en ny strategi, utan att också få den förankrad i organisationen. Det ledarskapet ofta möter när de står inför förändringar är de skillnader som finns i hur medarbetarna beter sig. Det är den variabiliteten som är den stora utmaningen – hur vi som ledare ska kunna få alla delar av organisationen att jobba konsekvent enligt ”best practice”, sade Adam Eisen och visade på några praktiska strategier.

Ett 20-tal talare kommer att medverka under dagen och efter lunch följer också flera parallella spår på tre olika teman.

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.