Kärleksfullt ledarskap och farliga medarbetare

Kvalitet Det kärleksfulla ledarskapet, farliga medarbetare och sju smarta sätt att desarmera otrevliga kommentarer. Här är listan över de tio mest lästa artiklarna på kvalitetsmagasinet.se 2016.

1. ”Det kärleksfulla ledarskapet är mer relevant än någonsin”

– De som styrs av rädsla vågar aldrig vara kreativa, de står still. För att gå framåt måste du skapa respekt och förtroende i organisationen och ge människor en viktig roll, i ett sammanhang som är större än dem själva, säger Jan Carlzon.
Jan Carlzon.

De som styrs av rädsla vågar aldrig vara kreativa, de står still. För att gå framåt måste du skapa respekt och förtroende i organisationen och ge människor en viktig roll, i ett sammanhang som är större än dem själva, säger Jan Carlzon i intervjun.

2. Fem farliga medarbetartyper

Medvetet eller omedvetet, det finns medarbetare som förstör mer än de bidrar, ibland är det till och med en chef. Så här identifierar du det skadliga beteendet och gör något åt det.

3. Sju saker att säga för att vända en negativ situation

Lär dig knepen för att desarmera otrevliga kommentarer på jobbet.

4. Nu är det styrkt: kundnöjdhet ger högre avkastning

Kundnöjdhetsundersökning
Kundnöjdhet ger utslag finansiellt – så ta det på allvar.

Är nöjda kunder också lönsamma? Ja, slår två nya, svenska forskningsrapporter fast. För varje procentenhet högre kundnöjdhet så ökar avkastningen 5 procent.

5. Tre ledaregenskaper som gör dig framgångsrik

Alla måste hitta sitt eget sätt att leda andra. Men det finns tre gemensamma nämnare för ett riktigt framgångsrikt ledarskap.

6. Fyra sätt som gör att gruppen presterar mer

Här är fyra sätt som gör att du höjer din grupps prestation, utan att ni jobbar mer.

7. Fel förutsättningar kan ge lata medarbetare

Chef står bakom sovande medarbetare
Lata medarbetare kan bero på chefen.

Stäm av att medarbetarna får rätt utbildning, bra instruktioner, rätt mängd jobb, feedback och en ostörd arbetsmiljö – så behöver de inte uppfattas som lata.

8. Sju nycklar till ett gott ledarskap

Bengt Klefsjö recenserar boken 100 svenska ledare berättar, en inspirationsresa i ledarskap av Carl-Johan Björklund och Ola Jönsson Bergström.

9. Arbetsförmedlingen vinner designpris

Prisas för sitt Växthuskoncept, en utvecklingsmiljö där Arbetsförmedlingen kan testa och utveckla förändringar i samarbete med kunderna.

10. Därför ska kvalitet ta plats i ledningen 

Kvalitetsproffset har överblicken och verktygen för att se till att verksamheten håller kursen.
Kvalitetsproffset har överblicken och verktygen för att se till att verksamheten håller kursen.

Att fånga ledningens intresse är nödvändigt för att kunna lyfta kvalitetsarbetet till nästa nivå. Här är sju anledningar till varför du som kvalitetsproffs bör ta plats i ledningsgruppen. 

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.