Möt vår nya chefredaktör!

Ny på jobbet Kvalitetsmagasinet har fått en ny chefredaktör, Yasemin Bayramoglu. Vi bad henne berätta lite om sig själv och vad hon vill med nya uppdraget.

Möt vår nya chefredaktör!
Yasemin Bayramoğlu blir ny Chefredaktör för Kvalitetsmagasinet. FOTO: NILS PETTER NILSSON

Berätta lite om dig själv, vad har du för bakgrund?

– Jag har jobbat som journalist i hela mitt vuxna liv och har en ganska brokig karriär bakom mig. Jag började som 22-åring där andra kanske drömmer om att sluta – som ledarskribent på en dagstidning. Men jag kände ganska snart att det inte var min grej, utan sökte mig ut på dagstidningens andra redaktioner och fick skriva om allt från miljöfrågor till allmänna nyheter och underhållning. Sedan dess har jag jobbat på en rad olika tidskrifter med vitt skilda målgrupper, bland annat som chefredaktör för tidningen och sajten Driva Eget. De senaste åren har jag jobbat i eget bolag.

Hur vill du beskriva dig själv som journalist – drivkraft, styrka?

– Nyfiken och engagerad! Det är en ynnest att få ”lägga sig i” vad så många andra människor sysslar med på dagarna och att få ta del av deras kunskap. Det kommer jag aldrig att tröttna på.

Vad ingår i jobbet som chefredaktör?

– Mycket! Att hålla i planeringen och produktionen av tidningen, förstås. Men dessutom att pyssla med webb och nyhetsbrev – och inte minst att vara med och planera och producera alla fina event som Kvalitetsmagasinet erbjuder! Det ska bli superspännande, för om jag gjort väldigt mycket tidning genom åren så har jag gjort mindre av event.

Hur ser du på Kvalitetsmagasinets roll inom kvalitetsvärlden?

– Eftersom kvalitetsarbetet krokar i så många olika områden är informations- och kunskapsflödet närmast oändligt. Där har Kvalitetsmagasinet en viktig funktion att hjälpa till med att gallra och göra det lättare för den som jobbar inom kvalitetsområdet att ha koll på vad som händer i branschen och hålla sig uppdaterad om förändringar. Dessutom ska den inspirera, förstås! Det finns ju ingen annan aktör inom media som bevakar just det här området.

Några planer på förändringar?

– Vad är det tillträdande chefer brukar säga? ”Jag får be om att få återkomma i frågan”? Men visst, det finns alltid saker att kika på. En tidning ska aldrig stå still.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.