Håll dig uppdaterad med vårt kostnadsfria nyhetsbrev

Varje vecka får du en sammanfattning av de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Registrera dig

Svensk tankesmedja toppar kvalitetsrankning

Forskning Den svenska tankesmedjan SNS har för tredje gången vunnit det prestigefulla kvalitetspriset ”Prospect Think Tank Award”. Tävlingen är en av världens mest ansedda kvalitetsrankningar inom området.

Svensk tankesmedja toppar kvalitetsrankning

Priset delas ut årligen av den brittiska idétidskriften Prospect Magazine. I år var antalet ansökningar rekordstort och höll överlag en mycket hög kvalitet, enligt organisatören.

SNS kom på en förstaplats i kategorin ”EU Social Policy” och fick därmed motta utmärkelsen ”Best European Social Policy Think Tank 2019”.

I motiveringen framhålls bland annat att ”de ämnen som SNS valt är relevanta och praktiskt tillämpbara” om frågor ”av genuin betydelse för samhället”. Juryn lyfter också fram att ”SNS forskning artikulerade på ett tydligt och välargumenterat sätt vilka de verkliga problemen är, till exempel när det gäller pensionspolitik eller att hitta sätt att integrera invandrare, och presenterade konkreta policyförslag för att adressera dessa”.

Bygger broar

Juryn bestod av ett 20-tal representanter från politiken, näringslivet, akademin och stora mediehus som Financial Times.

– Jag är väldigt stolt över att SNS vision om att bygga broar mellan gedigen forskning och praktiskt beslutsfattande inom politik och näringsliv uppmärksammas internationellt och att juryn uppskattar vårt arbete med att presentera forskning på ett tydligt och användarvänligt sätt, kommenterar Mia Horn af Rantzien, vd på SNS.

Läs även: Fyra svenska innovationer fick ta emot utmärkelser.

Utöver att vinna i kategorin ”EU Social Policy” var SNS också nominerat i kategorin ”EU Economic and Financial Policy”. Det är tredje gången SNS vinner ett ”Prospect Think Tank Award”. Bland övriga vinnare finns flera internationellt erkända institutioner som amerikanska Peterson Institute for International Economics och Brysselbaserade Bruegel.

SNS, som står för Studieförbundet Näringsliv och Samhälle, grundades 1948 och bedriver samhällsforskning i samarbete med akademi, näringsliv och politik. 280 företag, organisationer och myndigheter har medlemskap i organisationen.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.