nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Fall inte för frestelsen att kopiera

Calle Löwenberg är vd Hallgren & Löwenbergs AB.

Kommun och näringsliv har helt olika förutsättningar för kvalitetsarbetet. Här gäller det att inte köpa managementmodeller från näringslivet rakt av, varnar Calle Löwenberg.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Det pågår en omfattande utveckling i Sveriges kommuner, från en förvaltningsorienterad kultur till en mer kundorienterad. Marknadsmekanismer och kvalitetsledningssystem lyfts över från näringslivet till kommuner och landsting.

Men det finns några centrala förutsättningar i den offentliga sektorn som gör att de managementmodeller man använder i näringslivet inte går att applicera till 100 procent. Dessa förutsättningar är: Kundbegreppet inom myndighetsutövningen samt avkastning på förtroendekapital istället för avkastning på kapital.

I privat sektor är kundbegreppet entydigt och det färgar metoder och system. I offentlig sektor är kundbegreppet inte lika enkelt.

Läs mer på nästa sida: ”Den sökande är inte ensam kund”

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Toppbetyg för redovisningstjänster

När Svenskt Kvalitetsindex nu för första gången undersökt kundnöjdheten för redovisningstjänster får branschen mycket högt betyg av kunderna. De redovisningsbyråer som uttalat arbetar med kvalitet via auktorisation ligger högst i mätningarna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.