Framtidens smarta industri i fokus på nytt teknikcenter

Industri Ett nytt teknikcenter har öppnats i Eskilstuna där studenter, forskare och näringslivet i regionen kan lära av varandra och arbeta med gemensamma projekt under ett och samma tak. Fokus ligger på utveckling av framtidens smarta industri.

Framtidens smarta industri i fokus på nytt teknikcenter

– Våra studenter och forskare kommer att få en helt annan dimension av närhet till våra industriella partners genom det nya teknikcentret. Det är något som vi har sett som en enorm fördel i den utbildning som vi erbjuder på grundnivå, men även inom det livslånga lärandet, kommenterar Damir Isovic, akademichef vid akademin för innovation, design och teknik vid Mälardalens högskola (MDH).

Teknikcentret, som invigdes förra veckan, är en satsning som gjorts av Mälardalen Industrial Technology Center (MITC), Volvo Construction Equipment, Volvo Group Trucks Operations, GKN Driveline, Hexagon, Alfa Laval, Robotdalen och MDH.

Syftet med teknikcentret är att skapa en mötesplats för att utbyta kunskaper och erfarenheter samt arbeta med gemensamma projekt.

Läs även: Smarta fabriker ställer nya krav på arbetet.

– Teknikcentret är ett sätt för regionen att gemensamt öka takten i arbetet med utveckling, integrering och implementering av framtidens smarta tekniska applikationer och produktionsprocesser, säger Michael Rydell, verksamhetsledare för MITC.

Viktigt steg i teknikutvecklingen

Volvo Construction Equipment, som är en av de aktörer som har investerat i det nya teknikcentret, ser satsningen som ett viktigt steg i teknikutvecklingen och anpassningen till de stora tekniska skiften som industrin står inför.

Läs även: Millennials är oförberedda inför Industri 4.0.

– Det nya teknikcentret möjliggör en mötesplats för snabbare kunskapsutbyte, där vi kan lära oss om de nya teknikerna, hitta nya samarbeten samt utbilda och attrahera nästa generations medarbetare. Vi tar med oss den forskning och utveckling vi gör tillsammans med MDH in i det nya teknikcentret så att kunskapen kan synliggöras för en bredare målgrupp, säger Anna Sannö, Research Strategy Manager på Volvo CE i en kommentar.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.