Så skapas mening i förändring

Förändringsarbete Förändringsförmåga bygger på att människor förstår meningen med förändringen. Men hur gör man i praktiken? Det har författarna till denna bok sökt svaret på.

Så skapas mening i förändring

I tider av förändring behövs det ett intelligent ledarskap som hjälper människor att bli medvetna om, förstå och finna mening i de nya saker som uppstår. Det handlar om leda en meningsskapande process.

I boken Effektive Organizational Change: Leading Through Sensemaking utforskar författarna Einar Iveroth och Jacob Hallencreutz förändringsledarens roll för att skapa mening och motivation. Genom att kombinera teoretiska modeller och diskussioner med djupgående exempel och fallstudier avslöjar de vad ledare faktiskt gör när de leder förändring genom meningsskapande.

Förutom koll på den senaste forskningen inom meningsskapande får läsaren praktisk vägledning i att driva meningsskapande processer. Boken är utgiven på engelska på det internationella förlaget Routledge.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.

Det senaste