Tre företag delar på Unionens jämställdhetspris

Jämställdhet Tre företag vinner Unionens jämställdhetspris 2019. Konsultbolaget Sogeti AB är bäst på föräldravänlighet och Ikano Bostad på lika karriärmöjligheter för kvinnor och män. Ottobock Scandinavia prisas för arbete för jämställda löner.

Tre företag delar på Unionens jämställdhetspris
Tre vinnare utsedda.

Unionen har för 16e året i rad delat ut pris till årets mest jämställda arbetsgivare för att uppmärksamma goda exempel.

– Jämställda arbetsplatser har nöjdare medarbetare, bättre arbetsmiljö och ofta bättre resultat, säger Martin Linder, ordförande för Unionen i en kommentar.

Läs även: Ögonöppnare om jämställdhet

IT-konsulter föräldravänliga

Vinnare av Guldnappen – för föräldravänlig arbetsplats – är Sogeti Sverige AB, som ingår i Capgemini. Sogeti prisas för att i en mansdominerad IT-bransch, och trots utmaningen att många anställda arbetar ute hos kund, ha lyckats skapa en positiv och uppmuntrande kultur med tydliga rutiner och konkreta insatser för ett föräldravänligt arbetsliv.

Ottobock Scandinavia AB, verksamt på den ortopediska marknaden, vinner Guldpengen för jämställda löner. Bolaget belönas för att ha gjort ett gediget, långsiktigt och systematiskt arbete för jämställda löner, i nära samarbete med de förtroendevalda på arbetsplatsen.

Karriär i fastighetsbolag

Vinnare av Guldstegen – för lika karriärmöjligheter – är Ikano Bostad AB, som prisas för att i en mansdominerad värld aktivt och målinriktat arbetat för att skapa en jämställd organisation med lika karriärmöjligheter för män och kvinnor. De har på kort tid bland annat lyckats med att dramatiskt öka andelen chefer som är kvinnor.

– Fler kvinnliga chefer ger fler kvinnliga förebilder. Något som vi ser har skapat både utveckling och framgång för Ikano Bostad. Det är med stor stolthet vi tar emot detta pris, säger Pirjo Unnerstad, HR-chef på Ikano Bostad i en kommentar.

Läs även: Så ska kvinnor vilja stanna i teknikbranschen

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Profilen

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.