nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Vässa rutinerna genom delaktighet

Hur skriver vi bra arbetsinstruktioner? Hur utbildar vi på bästa sätt? Hur får vi i gång ett effektivt förbättringsarbete? Tydlighet i rutiner och arbetssätt är viktigt, bästa effekten får man om alla är delaktiga i det arbetet.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Oskar Olofssons bok Bästa kända arbetssätt beskriver hur man tillsammans i organisationens arbetsgrupper utvecklar gemensamma standarder för viktiga arbetsmoment. Genom att göra alla medarbetare delaktiga i att utveckla och dokumentera ett bästa kända arbetssätt förbättras kvaliteten och effektiviteten i arbetet. Detta innebär en standardisering, men utan den detaljstyrning som ofta förknippas med begreppet.

Boken beskriver även hur chefers arbetstid kan planeras för att säkerställa att det viktigaste görs först och på rätt sätt – ett bästa kända arbetssätt för ledare.

Metodiken bygger på lokalt ägda arbetsinstruktioner, en genomtänkt upplärning på arbetsplatsen och coachande uppföljningar av ledare på alla nivåer. I boken finns även förklarande fallstudier från Saab Automotive, Kopparbergs Bryggeri, Scania och Wellspect.

Förlaget som boken är utgiven på är WCM Consulting.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Perfekt tajming

Ledare

Med min första ledare i rollen som ny chefredaktör för Kvalitetsmagasinet vill jag hälsa alla läsare välkomna. Tajmingen känns perfekt för nu väntar en riktigt spännande tid när så mycket händer inom Kvalitetsområdet. Den nya ISO-standarden 9001 kommer prägla året men även helt nya ISO 41005 för arbetsmiljö är på väg ut. Utvecklingsarbete har gått […]

Delaktighet nyckeln till lyckad digitalisering

Hur kan företag på bästa sätt dra nytta av digitaliseringens möjligheter? Helt avgörande är delaktigheten i organisationen med medarbetare som trivs, är engagerade och utnyttjar den digitala tekniken till fullo, visar en färsk forskningsrapport från Mälardalens Högskola.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.