nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Vässa rutinerna genom delaktighet

Hur skriver vi bra arbetsinstruktioner? Hur utbildar vi på bästa sätt? Hur får vi i gång ett effektivt förbättringsarbete? Tydlighet i rutiner och arbetssätt är viktigt, bästa effekten får man om alla är delaktiga i det arbetet.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Oskar Olofssons bok Bästa kända arbetssätt beskriver hur man tillsammans i organisationens arbetsgrupper utvecklar gemensamma standarder för viktiga arbetsmoment. Genom att göra alla medarbetare delaktiga i att utveckla och dokumentera ett bästa kända arbetssätt förbättras kvaliteten och effektiviteten i arbetet. Detta innebär en standardisering, men utan den detaljstyrning som ofta förknippas med begreppet.

Boken beskriver även hur chefers arbetstid kan planeras för att säkerställa att det viktigaste görs först och på rätt sätt – ett bästa kända arbetssätt för ledare.

Metodiken bygger på lokalt ägda arbetsinstruktioner, en genomtänkt upplärning på arbetsplatsen och coachande uppföljningar av ledare på alla nivåer. I boken finns även förklarande fallstudier från Saab Automotive, Kopparbergs Bryggeri, Scania och Wellspect.

Förlaget som boken är utgiven på är WCM Consulting.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

IKEA ett starkt varumärke lokalt och globalt

IKEA är inte bara Sveriges starkaste varumärke, utan har även en stark ställning globalt med en sjundeplats i YouGovs senaste varumärkesranking. Det varumärke som ökat mest i varumärkesstyrka på den svenska marknaden är Swedbank.

Fem populäraste arbetsgivarna bland nyanlända akademiker

Volvo Group toppar listan över vilka arbetsgivare som är populärast bland nyanlända akademiker, visar statistik från praktikprogrammet Jobbsprånget, som drivs av Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Projektet ger nyanlända akademiker fyra månaders praktik hos svenska arbetsgivare över hela landet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Rätt träning viktigare än gener

Recension

I boken ”Peak, vetenskapen om att bli bättre på nästan allt”, berättar författarna om sanning bakom 10 000-timmarsregeln. Det handlar mer om träning än talang. Framförallt rätt sort övning visar författaren K Anders Ericsson i sin banbrytande forskning.

Ulf Hammarström ny generaldirektör på Swedac

Regeringen har utsett Ulf Hammarström till ny generaldirektör och chef för Swedac. Ulf Hammarström har tidigare varit generaldirektör för Försvarsexportmyndigheten och under nio år arbetat i Bryssel, dels som direktör för industri- och marknadsdirektoratet vid European Defence Agency, dels som diplomatisk minister vid den svenska EU-representationen.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.