nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

En powerwalk innan mötet? Rotpartner är övertygad om att träning på arbetstid lönar sig. FOTO: Shutterstock

Rotpartner tror på träning på arbetstid

Byggkonsultföretaget Rotpartner vill ha pigga och smarta medarbetare. Därför har de nu infört obligatorisk träning på arbetstid, minst en timme i veckan.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Ett fyspass mitt på dagen, joggingrunda före första mötet eller en powerwalk på lunchen. Den typen av pulshöjande träning ingår numera i jobbet på byggkonsultföretaget Rotpartner. En timmes träning är obligatorisk, och den ska ske på arbetstid.

Fredrik Olsson, vd Rotpartner.

Fredrik Olsson, vd Rotpartner.

– Många, bland annat jag, upplever att de tänker som bäst och får de mest innovativa idéerna när de tränar. Så varför inte vara som bäst på jobbet? resonerar Rotpartners vd Fredrik Olsson.

Tanken är att träningen ska bidra till att medarbetarna mår bättre och ökar sin prestationsförmåga på jobbet. Hjärnforskning visar bland annat att träning påverkar både minne och inlärning positivt, att koncentration och simultanförmåga förbättras och att den som tränar fattar bättre beslut tack vare att kopplingarna mellan hjärnhalvorna stärks.

Beslutet är dock kontroversiellt på flera sätt. En del medarbetare ifrågasatte inledningsvis det obligatoriska och att träningen skulle ske under arbetsdagen.

– Men vi är trygga i att det kommer att gagna vår utveckling som företag och partner. Mer kreativ och stresstålig personal som är friskare och uthålligare – det är ju en ren vinst för såväl individ som företaget och kunderna, säger Fredrik Olsson.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Så skapar du hållbar framgång över tid

Varför har vissa organisationer funnits i hundratals år medan andra inte håller ett decennium? Nyckeln är att skapa framgång som varar över tid – något som ISO 9004 bistår med. Standarden bygger på strategier, bästa praxis och erfarenheter från några av de mest framgångsrika företagen runt om i världen.

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.