Rotpartner tror på träning på arbetstid

Arbetsmiljö Byggkonsultföretaget Rotpartner vill ha pigga och smarta medarbetare. Därför har de nu infört obligatorisk träning på arbetstid, minst en timme i veckan.

Rotpartner tror på träning på arbetstid
Shutterstock

Ett fyspass mitt på dagen, joggingrunda före första mötet eller en powerwalk på lunchen. Den typen av pulshöjande träning ingår numera i jobbet på byggkonsultföretaget Rotpartner. En timmes träning är obligatorisk, och den ska ske på arbetstid.

Fredrik Olsson, vd Rotpartner.
Fredrik Olsson, vd Rotpartner.

– Många, bland annat jag, upplever att de tänker som bäst och får de mest innovativa idéerna när de tränar. Så varför inte vara som bäst på jobbet? resonerar Rotpartners vd Fredrik Olsson.

Tanken är att träningen ska bidra till att medarbetarna mår bättre och ökar sin prestationsförmåga på jobbet. Hjärnforskning visar bland annat att träning påverkar både minne och inlärning positivt, att koncentration och simultanförmåga förbättras och att den som tränar fattar bättre beslut tack vare att kopplingarna mellan hjärnhalvorna stärks.

Beslutet är dock kontroversiellt på flera sätt. En del medarbetare ifrågasatte inledningsvis det obligatoriska och att träningen skulle ske under arbetsdagen.

– Men vi är trygga i att det kommer att gagna vår utveckling som företag och partner. Mer kreativ och stresstålig personal som är friskare och uthålligare – det är ju en ren vinst för såväl individ som företaget och kunderna, säger Fredrik Olsson.

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.