Topp 10: Här är årets mest lästa artiklar

Mest läst 2021 Vilka slutsatser kan man dra av de artiklar som är mest lästa? Tja, kanske att Kvalitetsmagasinet har en läsekrets som intresserar sig för kundnytta, vad som skapar bra team, stärker ett företags attraktionskraft – och varför en offerkofta inte är plagget för 2022.

Topp 10: Här är årets mest lästa artiklar
Vilka artiklar missade du under året som gått? FOTO: ADOBE STOCK

1. Karolinska bland världens bästa

I mars kunde vi berätta att Karolinska sjukhuset hamnade på plats sju när amerikanska tidningen Newsweek rankade världens bästa sjukhus.

2. Akutsjukhusen som har mest nöjda patienter

Den nationella patientenkäten 2020 visade att de flesta patienter är nöjda med mottagandet på akutsjukhusen, trots att den gjordes mitt under pandemins första år. Här kan du läsa vilka som hamnade på topp 20-listan.

3. Så sätter du ihop de bästa teamen

Forskning visar att det finns tre faktorer som kännetecknar grupper som arbetar bra tillsammans, skrev Åsa Rönnbäck i ett blogginlägg. Därför behöver vi lägga större vikt vid hur en individ interagerar tillsammans med andra än vid individens enskilda prestation eftersom det är medarbetarna som har störst påverkan på resultatet, menar hon. Läs inlägget här:

4. Dags att ta av sig offerkoftan

Kvalitetschefer gnäller för mycket över ledningar som inte engagerar sig i kvalitetsarbetet, skrev Ola Ljunggren Bergeå i ett blogginlägg. Läs här om vad han tycker att kvalitetscheferna ska göra i stället:

5. Landets mest attraktiva arbetsgivare

Det gäller att jobba på att vara attraktiv som arbetsgivare. Åtta av tio kan företag hittar inte rätt kompetens, visar en ny undersökning. Kanske borde de snegla på den här listan – vad gör att just de här arbetsgivarna ändå lyckas?

6. Finalisterna till Årets Kvalitetsprofil 2021

Kvalitetsmagasinets tävling Årets Kvalitetsprofil lockar allt större intresse. Det såg vi inte minst när vi publicerade årets fem nominerade. Läs om dem här:

7.  De tio viktigaste framtidskompetenserna

I en ny rapport kartläggs vad som krävs av företag och organisationer för att attrahera svenska chefer och ledare 2021. Men män och kvinnor har inte samma syn på vad som är viktiga framtidskompetenser.

8. 9 viktigaste rekryteringstrenderna

Superjobb, datadriven rekrytering och mer fokus på färdigheter än kompetens. Det är några av de rekryteringstrender som TGN sammanställde i sin trendspaning för 2021 med fokus på mångfald och diskriminering. Läs om den här:

9. Fel mål kan sabotera den agila transformationen

Trots att många organisationer har insett fördelarna med agila arbetssätt kan felaktiga mål och mätetal riskera att äventyra hela den agila investeringen, skrev tre experter inom agil transformation i ett debattinlägg och pekade på att synen på mål och mätetal i stort sett har varit densamma sedan industrialiseringens start på 1900-talet:

10. Därför ska du riva din kvalitetspolicy!

Din kvalitetspolicy är sannolikt en papperstiger som vd:n tittar på max en gång per år, riv den! Den uppmaningen kom från Andreas Odhage i en krönika där han också skrev om hur vi ska tänka när vi formulerar en ny policy.

Kunskapsmaterial

Bloggar

Böcker

Karriär

Ledare

Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.