Här är vinnaren av Årets Kvalitetsprofil 2023

Årets Kvalitetsprofil Under tisdagen delades Kvalitetsmagasinets utmärkelse ut till Esbjörn Johansson, kvalitetsstrateg på kommunledningsstaben i Tranemo kommun.

Här är vinnaren av Årets Kvalitetsprofil 2023
Esbjörn Johansson blir Årets Kvlaitetsprofil 2023. Foto: Adobe Stock/ Tranemo kommun

Utmärkelsen delades ut på konferensen Kvalitetsmagasinet Live i Stockholm.

– Vi vill börja med att gratulera Esbjörn Johansson! Konkurrensen var tuff och valet var inte lätt, men han utmärkte sig i sin intervju om varför han förtjänade att vinna. Med det sagt ser vi också fram emot att följa de övriga finalisternas fortsatta kvalitetsarbete, säger jurymedlemmarna Johanna Montalvo, Anders Fundin och Magnus Lord.

Nedan kan du läsa mer om Esbjörn Johansson:

Juryns motivering löd:

” I nomineringen beskrevs han ha arbetat föredömligt med att skapa, implementera och utveckla kommunens styrmodell. I kvalitetsutveckling tillkommer dock ännu en aspekt – att bygga upp kompetensen, strukturerna och kulturen för den kontinuerliga förbättringen ute i verksamheten. Genom att stötta linjechefer och vara nära dem som verkligen utför arbetet har Esbjörn Johansson stärkt kopplingen mellan strategin, medarbetarna och syftet – att generera god samhällsservice till medborgarna. Med det förtroende han skapat bland chefer och medarbetare har förvaltningen lyckats åstadkomma mätbara och konkreta förbättringar inom ekonomi, medarbetar- och ledarskap samt ökad effektivitet och snabbare leverans.”

Esbjörn Johansson kommer att pryda den sjätte upplagan av Kvalitetsmagasinet 2023, följt av en fullspäckad intervju. Så håll utkik! Den 23 november kommer den!

Kvalitetsprofilen

Kunskapsmaterial

Utbildnings-tv

Hämtar fler artiklar
Till startsidan
Kvalitetsmagasinet

Kvalitetsmagasinet Premium

Full tillgång till strategiska artiklar och smarta verktyg för bland annat verksamhetsutveckling, kvalitetssystem och ledarskap.