nr-logo

För smart verksamhetsutveckling

  • Annonskod mobil topp

Foto: Stock Adobe.

Många privata tjänstemän får ingen kompetensutveckling

Många tjänstemän i privat sektor får ingen kompetensutveckling alls på sina företag. Endast sex av tio har genomfört någon form av kompetensutveckling det senaste året och inom en specifik bransch är läget ännu sämre, visar Unionens kompetensbarometer 2018.

  • Kod för annonsposition 1 i huvudspalten

Det är tredje året i rad som Unionen kartlägger hur det står till med kompetensutvecklingen bland tjänstemän i privat sektor. Trots digitalisering och ökad konkurrens har siffrorna inte förbättrats under perioden.

Endast sex av tio privata tjänstemän har genomfört någon form av kompetensutveckling det senaste året. Och bara drygt fyra av tio hade gjort en plan för kompetensutvecklingen med sin chef, visar Unionens kompetensbarometer 2018.

– Det är oroväckande att siffrorna inte har förbättrats ett dugg under de senaste tre åren. Företagen måste nu börja prioritera de anställdas kompetensutveckling, säger Martin Linder, ordförande för Unionen.

Kompetensbarometern har även kartlagt kompetensutvecklingen i olika branscher. Sämst är situationen inom handel, en bransch där digitalisering och internationell konkurrens driver snabba och omfattande förändringar.

Inom handeln var det färre än hälften av de tillfrågade tjänstemännen som tagit del av kompetensutveckling de senaste 12 månaderna och endast var tredje hade en plan för sin utveckling, enligt undersökningen.

– Kompetensutveckling är en strategisk, affärskritisk fråga på alla arbetsplatser. Inom handel krävs exempelvis helt nya kompetenser inom IT och logistik för att klara av den ökade konkurrensen från och inom e-handeln, säger Martin Linder.

Kompetensbarometern har genomförts av Novus på uppdrag av Unionen. Svar från 2 071 tjänstemän i privat sektor samlades in under maj 2018.

  • Kod för annonsposition 2 i huvudspalten

Kommentarer

1 reaktion till “Många privata tjänstemän får ingen kompetensutveckling”

  1. Erik Göran skriver:

    Många ledare/ägare inom mindre företag kan se utbildning som en risk. Risk att personen blir mera anställningsbar hos andra företag och väljer att gå vidare i karriären. Företaget har då bekostat en utbildning som kommer någon annan till godo. Kortsiktigt och idiotiskt men dock en verklighet.

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Kod för annonsplats 3 i huvudspalten

Fler nyheter

Mobiloperatörerna med nöjdast kunder

Både privat- och företagskunder blir allt mer nöjda med sina mobiloperatörer. Men det räcker inte längre med bra tekniska tjänster, utan handlar nu om helt andra saker för att kunderna ska bli belåtna, visar en färsk studie från Svenskt Kvalitetsindex, SKI, som rankat operatörerna med nöjdast kunder.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Prenumerera på Kvalitetsmagasinets nyhetsbrev

 Anmäl dig här

Nyhetsbrevet är helt gratis och du kan när som helst avsluta prenumerationen.